sobota, 27 kwiecień 2024

K Kulinaria

Przemysł gastronomiczny w erze nowych technologii

Rewolucja w obsłudze klienta - gastronomia w erze cyfrowej

Sprawa pandemii COVID-19 jeszcze bardziej przyspieszyła ten nurt, narzucając restauracje do przeniesienia cząstki swojej działalności do świata online. Przeszło połowa Polaków zamawia posiłki przez net, co ujawnia, jak istotna stała się cyfryzacja w sektorze gastronomicznym.

Nowe technologie dla restauracji - optymalizacja procesów operacyjnych

Innowacyjne technologie gigantycznie uprzystępniają procedurę zamawiania jedzenia, ale także wpływają korzystnie na satysfakcję klientów. Używanie łatwych menu w sklepikach samoobsługowych zmniejsza czas wyczekiwania w kolejce, zaś cyfrowe menu gwarantuje lepsze poznanie propozycji.

Innowacyjne podejście do zarządzania biznesem dzięki AI

Jednak nowe innowacje wychodzą poza jedynie obsługę klienta. Za sprawą cyfryzacji restauratorzy obecnie zarządzają narzędziami do planowania środków, składania zamówień, czy zarządzania pracownikami. Szkolenia dla pracowników są w stanie być w tej chwili bardziej angażujące dzięki aplikacjom mobilnym, a to poprawia funkcjonowanie i standard obsługi. Zasadniczą zaletą odkrywczych technologii stanowi możliwość personalizacji usług. Dzięki gromadzeniu danych restauracje są w stanie lepiej poznać preferencje klientów i zaadaptować ofertę do ich potrzeb. system Inteligentny wspiera restauratorów w prognozowaniu zachowań kontrahentów oraz w usprawnieniu procesów, co pogłębia efektywność działalności usługowej. Wraz z postępem technologii, sztuczna inteligencja okaże się jeszcze bardziej nadrzędnym elementem w zarządzaniu restauracją. Wspomagając promocje, aranżując dostarczanie, czy udoskonalając dysponowanie zapasami, AI stanie się integralnym wsparciem każdego menadżera lokalu gastronomicznego. Wreszcie należy stwierdzić, iż kluczem do powodzenia będzie pozyskanie i zachowanie lojalnych klientów we wszystkich kanałach obsługi - od dostaw po restauracje stacjonarne. Wobec tego lokata w nowe środki techniczne stanie będzie coraz to w wyższym stopniu istotna dla każdego restauratora.

logo 02

Redakcja:

ul. Bursztynowa 31, Lublin

Email:

Csowo@sitte.pl

Tel:

+48 606 281 023